Ontwerp kangoeroewoning – beneden/ bovenwoning

Gevel impressies van een ontwerp van een kangoeroewoning
Het ontwerp is een voorbeeld, en is aan te passen aan de afmetingen en eisen van de zelfbouwkavels bijv. op IJburg, Zeeburgereiland, Almere Poort of andere locaties.
Apart en toch samen. Een kangoeroewoning (ook wel tandemwoning genoemd) is een woonvorm waarbij mensen die zorg nodig hebben toch zelfstandig kunnen wonen en deel kunnen uitmaken van het huishouden van een mantelzorger. De woning bestaat uit twee zelfstandige woningen.

Op de begane grond is een zelfstandige appartement voor ouders of een (volwassen) kind met een lichamelijk beperking. Maar het kan ook een werkruimte worden of een grote eetkeuken met een extra slaapkamer aan de voorzijde. Er is nog heel veel mogelijk.

De familie woont op de verdiepingen. Ze kunnen de tuin delen, maar er is ook een dakterras. Veel aandacht zal er gegeven aan de woningindeling opties, detaillering en de energiezuinigheid.
De voorbeeld plattegronden en gevels zijn klaar.

Binnenkort:
Een aannemer een raming bouwkosten laten maken voor verschillende opties.
Om een aantrekkelijk pakket te kunnen aanbieden, waar er nog genoeg vrijheid is voor de persoonlijke woonwensen en financiële uitgangspunten van de toekomstige opdrachtgever.
Zodra alles is uitgewerkt, zullen de tekeningen en prijzen op verschillende websites gepubliceerd worden.

Woonboot: Verbouwing is gestart

De woonboot ligt op een idyllisch plekje aan het Flevopark in Amsterdam. Afspreken met projectmanagers van diverse materialen gebeurt buiten het park en samen wandel je dan naar de woonboot. Dat maken ze niet vaak mee. Op het ogenblik wordt er hard getimmerd aan het nieuwe interieur. De uitdaging is nu om een rolstoel traplift te vinden die geschikt is op te hangen aan een paar kolommen… want het is de bedoeling om de boot toegankelijk te maken voor een rolstoelgebruiker.

Bilthoven. De eerste zending bakstenen!

De aannemer, tekenbureau, constructeur en wij zijn op het ogenblik druk bezig met het voorbereiden van alle benodigde stukken om in januari te kunnen starten met de bouw van de kelder.

Het weer zit nu niet mee. We hebben een aantal bakstenen uit Engeland laten komen om een proefmuurtje te maken met verschillende soorten voegen.

Ze liggen nu op het braakliggend terrein..