Ontwerp kangoeroewoning – beneden/ bovenwoning

Gevel impressies van een ontwerp van een kangoeroewoning
Het ontwerp is een voorbeeld, en is aan te passen aan de afmetingen en eisen van de zelfbouwkavels bijv. op IJburg, Zeeburgereiland, Almere Poort of andere locaties.
Apart en toch samen. Een kangoeroewoning (ook wel tandemwoning genoemd) is een woonvorm waarbij mensen die zorg nodig hebben toch zelfstandig kunnen wonen en deel kunnen uitmaken van het huishouden van een mantelzorger. De woning bestaat uit twee zelfstandige woningen.

Op de begane grond is een zelfstandige appartement voor ouders of een (volwassen) kind met een lichamelijk beperking. Maar het kan ook een werkruimte worden of een grote eetkeuken met een extra slaapkamer aan de voorzijde. Er is nog heel veel mogelijk.

De familie woont op de verdiepingen. Ze kunnen de tuin delen, maar er is ook een dakterras. Veel aandacht zal er gegeven aan de woningindeling opties, detaillering en de energiezuinigheid.
De voorbeeld plattegronden en gevels zijn klaar.

Binnenkort:
Een aannemer een raming bouwkosten laten maken voor verschillende opties.
Om een aantrekkelijk pakket te kunnen aanbieden, waar er nog genoeg vrijheid is voor de persoonlijke woonwensen en financiƫle uitgangspunten van de toekomstige opdrachtgever.
Zodra alles is uitgewerkt, zullen de tekeningen en prijzen op verschillende websites gepubliceerd worden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>