Energielabel bij verkoop woning

Bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen is een geldig energielabel verplicht.
Woningeigenaren zijn verplicht om bij de overdracht van een woning een definitief energielabel te registreren. Dit kan op www.energielabelvoorwoningen.nl

Marianne Snellen is erkend energielabeldeskundige en kan voor u de definitieve energielabel afmelden.
Ook kan ik adviseren en helpen om de juiste bewijzen te uploaden, als u besparende energiemaatregelen heeft toegepast in uw woning.
Nadat u de gegevens van uw woning heeft ingevuld op de site ‘https://www.energielabelvoorwoningen.nl/Account/Login ‘, kunt u een erkend deskundige kiezen.
Voor een klein bedrag kan ik dit voor u doen. Zoeken op Marianne Snellen

De kans om een huis te laten bouwen, helemaal zoals u het wilt!

Wat een prachtige locatie is  Landgoed- SanctaMaria in Noordwijk. http://www.landgoed-sanctamaria.nl/kavels

Ze bieden een enorme verscheidenheid aan soorten kavels. De kans om een huis te laten bouwen die helemaal wordt zoals je altijd hebt gewild!  En daar wil ik u graag bij helpen.

We hebben geen vaste stijl, elk project is uniek, passend bij zijn toekomstige gebruikers en zijn omgeving, gecombineerd met grote zorg voor details.

Zie voorbeeldproject, woonhuis in Bilthoven op de website onder projecten.   Ontwerpproces en bouwproces liepen vloeiend, de villa ziet er na 5 jaar nog steeds prachtig uit met tevreden bewoners..

Wij doen meer dan alleen ontwerpen. Bouwen is een omvangrijk traject. Er komt veel kijken in het proces van uw eerste idee tot aan het uiteindelijke resultaat. Daar kunnen wij u bij begeleiden. O.a door ervoor te zorgen dat binnen het budget, binnen de randvoorwaarden van het bestemmingsplan en de gewenste bouwstijl, er een maximale kwaliteit en wooncomfort wordt ontwikkeld. In nauwe samenwerking met u, want u staat centraal in het ontwerpproces.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Vraag hier een vrijblijvend en gratis eerste (schets-) gesprek aan

 

Verbouwing jaren ’60 vrijstaande villa in Amersfoort

Een prachtige villa gebouwd in 1960, bewoond tot januari 2016 door de bewoners die de villa toendertijd ook hebben laten bouwen. Alle oorspronkelijke details waren er nog.

De nieuwe bewoners hebben met respect voor de stijl, de villa verbouwd,opgeknapt en gemoderniseerd.

Ook hebben ze aan de achterkant een aanbouw toegevoegd. Om die te kunnen bouwen hebben ze het plan bij de Welstand moeten indienen. De villa ligt in een beschermd stadgezicht gebied, waarbij de aanbouw van de straat te zien zou kunnen zijn (afhankelijk van de hoogte van de hagen). Dan mag je niet vergunningvrij bouwen.

Mijn taak was om een schetsontwerp te maken voor de verbouwing, ze op gang te helpen met bestaande en nieuwe tekeningen.

Daarnaast heb ik het ontwerp gemaakt van de nieuwe aanbouw tbv de indiening Welstand. Vervolgens heb ik de tekeningen verder uitgewerkt voor de aannemer.

Binnenkort zal dit project op mijn website gepubliceerd worden met tekeningen en meer foto’s.

 

Sinds 1 juni van dit jaar is SNELLEN architectenbureau een erkend BNA bureau! Dit houdt in dat wij de BNA-gedragscode Verantwoordelijkheid, Integriteit en Professionaliteit in acht nemen. Deze gedragscode is (heel praktisch) omschreven in regels voor de praktijk, die ook nageleefd en gehandhaafd worden.

Hiermee willen we de kwaliteit van onze dienstverlening controleerbaar op het hoogste niveau houden en mogen het bureaukeurmerk BNA label voeren. Voor meer informatie kunt u naar  http://www.bna.nl/professionaliseren/gedragscode/

Architectenwinkel op de VT wonen beurs 2015

Voor de architectenwinkel (BNA) sta ik op de beurs op 1 oktober en 4 oktober.
Wij geven gratis advies aan mensen die iets willen veranderen of verbouwen aan hun woning.
Ze hebben van te voren ingeschreven, maar het is ook mogelijk om langs de stand te komen, en te kijken of er een architect vrij is.
Link naar de site: http://architectenwinkel.com/

Ontwerp kangoeroewoning – beneden/ bovenwoning

Gevel impressies van een ontwerp van een kangoeroewoning
Het ontwerp is een voorbeeld, en is aan te passen aan de afmetingen en eisen van de zelfbouwkavels bijv. op IJburg, Zeeburgereiland, Almere Poort of andere locaties.
Apart en toch samen. Een kangoeroewoning (ook wel tandemwoning genoemd) is een woonvorm waarbij mensen die zorg nodig hebben toch zelfstandig kunnen wonen en deel kunnen uitmaken van het huishouden van een mantelzorger. De woning bestaat uit twee zelfstandige woningen.

Op de begane grond is een zelfstandige appartement voor ouders of een (volwassen) kind met een lichamelijk beperking. Maar het kan ook een werkruimte worden of een grote eetkeuken met een extra slaapkamer aan de voorzijde. Er is nog heel veel mogelijk.

De familie woont op de verdiepingen. Ze kunnen de tuin delen, maar er is ook een dakterras. Veel aandacht zal er gegeven aan de woningindeling opties, detaillering en de energiezuinigheid.
De voorbeeld plattegronden en gevels zijn klaar.

Binnenkort:
Een aannemer een raming bouwkosten laten maken voor verschillende opties.
Om een aantrekkelijk pakket te kunnen aanbieden, waar er nog genoeg vrijheid is voor de persoonlijke woonwensen en financiële uitgangspunten van de toekomstige opdrachtgever.
Zodra alles is uitgewerkt, zullen de tekeningen en prijzen op verschillende websites gepubliceerd worden.

Kopersbegeleiding Project “Wonen aan het Twiske” Oostzaan

Voor dit woningbouwproject hebben Steenaart & de Jong, bouw- en kopersbegeleiders, mij gevraagd om hun tijdelijk te helpen met het voeren van begeleidings- en adviesgesprekken met de kopers.
Het doel van de gesprekken was om met de kopers door te nemen wat ze aan de woning wilden veranderen en welke keuze opties ze wilden.
Het bijzondere van dit project is dat de bewoners heel vrij zijn in het wijzigen van hun basis -plattegronden. Sommige kopers wisten precies wat ze wilden.
Andere kopers hadden meer advies nodig, en konden wij ze met het gesprek verder helpen met het maken van hun keuzes (o.a. uitbouwen en indelingswijzigingen).
Het waren intensieve weken, zo’n 50 gesprekken gevoerd in een korte tijd.

Maar erg leuk om de kennis in het ontwerpen van plattegronden op een andere manier over te dragen. Het gaf helemaal een goed gevoel als de kopers die niet goed wisten wat ze wilden na het gesprek heel enthousiast weer naar huis gingen, vol met nieuwe ideeën.

Periode april – juni 2014