ZELFBOUW HOME
STARTERSWONIGEN
starters
STARTERSWONING - RUIM WONEN IN HET ELBURG- OF IJBURGHUIS

Ruim en betaalbaar wonen in starterswoning.

Deze starterswoning is in verschillende bouwboeken gepubliceerd:

-  IbbA bouwboek 2012 -2013
-   Haags Inspiratieboek Zelfbouw Escamplaan en Isabellaland  
-   Ontwikkeling samen met Bouwers van Braam- Minnesma, de VBM starterswoning

IBBA

Een basis woning met veel mogelijkheden om de indeling van de plattegrond, type gevel en gevelsteen te kunnen kiezen. Met deze woning bieden we  de startende kopers een grote mate van vrijheid in de keuze van hun woning.
IBBA


De woningen zijn compact en toch ook zeer volledig, met veel bergruimte, grote keuken, een 2e wc op de verdieping, fijne badkamer en 3 slaapkamers.

Zie de voorbeelden en illustraties voor wat er mogelijk is binnen een compacte woning met lage bouwkosten.

ZEER ENERGIEZUINIGE TANDEMWONING (WOON-/WERKWONING)

APART EN TOCH SAMEN.
Een tandemwoning (ook wel kangoeroewoning genoemd) is een woonvorm waarbij mensen die zorg nodig hebben toch zelfstandig kunnen wonen en deel kunnen uitmaken van het huishouden van een mantelzorger.
De woning kan bestaan uit twee zelfstandige woningen.

Nog niet nodig om voor je ouders te zorgen?
De begane grond kan ook als werkruimte of als extra woonruimte gebruikt worden. Door de ruimtes op de begane grond zodanig in te delen, zou de woning op een later tijdstip met weinig aanpassingen omgebouwd kunnen worden tot een tandemwoning.

Afhankelijk van de mogelijkheden op het kavel (paspoort) en binnen het bestemmingsplan kunnen we de woning qua grootte aanpassen. De hier weergegeven plattegronden dienen als voorbeeld, en kunnen aangepast worden. Dit geldt ook voor de raamopeningen en materialisatie. Helemaal zoals je het zelf wilt .

O.a. geschikt voor diverse zelfbouwlocaties in:
- Amsterdam- Noord, Sloterweg in Amsterdam Nieuw west, IJburg, Zeeburgereiland, Almere, Den Haag

 

 

 

 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de bouwkosten van deze energiezuinig tandemwoning of woon-werkwoning. Of laat je informeren over wat er nog meer bij komt kijken bij het bouwen van een eigen huis.

Zie voorbeelden en illustraties

IBBA
VRIJSTAANDE VILLA MET BOOGVORMIG RIETEN DAK

Sfeervolle villa met boogvormig rieten dak.

Natuurlijke materialen geven deze villa een landelijke uitstraling. Veel leefruimte met vrije indelingsmogelijkheden. Het basis bouwvolume is eenvoudig en kan aangevuld worden met aanbouwen en luifels. De gevels bestaan uit genuanceerde oranje handvormstenen op een donkere plint met houten kozijnen. De verdiepingen hebben donker geschilderd houten rabat delen. Het boogvormige dak is afgedekt met riet.

Voorbeelden van andere mogelijkheden:
  • De zolder heeft in dit voorbeeld een sbergfunctie. Hier kunnen ook extra slaapkamers worden gemaakt.
  • Voor de aanbouw zijn verschillende functies mogelijk zoals een garage, werkkamer, of een slaapkamer met badkamer op de begane grond.

Zie de voorbeelden en illustraties

IBBA